,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 31., hétfő

LENCSEKRÉMMEL TÖLTÖTT TOJÁS




A szilveszteri hidegtálra ajánlom ezt a finom lencsekrémes falatokat, amit Gizinél találtam. Mondhatni nagyon finom, pirítóssal vagy grissinivel kínálhatjuk.

HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS

- 20 dkg lencsét, 1 fej apróra vágott vöröshagymával, pár gerezd fokhagymával, sóval, ételízesítővel és babérlevéllel puhára főzünk. Lecsepegtetjük  és botmixerrel pürésítjük.
A tojásokat keményre főzzük, ketté vágjuk és kiszedjük a sárgáját, összekeverjük a lencsével, adunk hozzá mustárt, tejfölt, aprított petrezselyemzöldet, ízlés szerint ízesítjük sóval, fehérborssal.
Majd a pürét visszatöltjük a tojásokba, a kimaradt krémet pedig kis tálkából kínálhatjuk.



  

3 megjegyzés:

  1. Sikerekben és Egészségben, Gazdag Új Évet Kivánok Neked és családodnak!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Böbe! Neked is és a családodnak is Boldog Új Évet Kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik, alkalomadtán kipróbálom én is! :)

    VálaszTörlés