,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 27., hétfő

~ BURGONYAPUDING, FOKHAGYMÁS GOMBARAGUVAL ~




     
Nem gondoltam volna, hogy ez a burgonyapüré ilyen finom tud lenni, lágy, könnyed és ezzel az egyszerű gombaraguval igazán jó párost alkot. 


» HOZZÁVALÓK «
Burgonyapuding : ( 8 db )
- 40 dkg burgonya
- 2 db tojás
- 5 dkg füstölt sajt
- 80 ml tej
- 1 ek vaj
- só, bors
- vaj, zsemlemorzsa a formához
Gombaragu :
- 50 dkg csiperke
- 1 fej fokhagyma
- olívaolaj
- petrezselyemzöld
- só, bors

- A sütőt melegítsük elő, 180 °C - ra, a muffinformát alaposan vajazzuk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával.
- A burgonyát enyhén sós vízben főzzük meg, majd krumplinyomóval törjük át.
- A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, adjuk hozzá a pürét és keverjük hozzá a tejet.
- Sózzuk, borsozzuk és főzzük pár percig.
- Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a sajtot és a tojások sárgáját.
- A fehérjét verjük habbá és óvatosan forgassuk a pürébe.
- Kanalazzuk a formába és süssük kb 40 percig.

- A raguhoz szeleteljük fel a gombát, a fokhagymát pucoljuk meg és lapítsuk szét.
- Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, pirítsuk aranysárgára benne a fokhagymát és dobjuk rá a gombát.
- Pároljuk puhára, közben ízesítsük, végül szórjuk meg jó nagy csokor aprított petrezselyemmel.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Légyszi nézzél be a blogomra, van számodra egy kis játékmeghívásom :)

    VálaszTörlés