,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 30., csütörtök

~ CSOKIS - TÚRÓS CROSTATA ~





 Egy olyan receptet hozok, amit egy olasz újságban találtam még az ősszel, amikor kint voltam. Az olasz mivoltát tulajdonképpen a ricotta adja, mert az eredetiben ez a töltelék, ugyanis sokkal krémesebb és lágyabb az egész pite tőle.
Az eredeti cím is erre utal a fordítás alapján : ~ Lágy, csokoládés - ricotta torta ~
De túróval is nagyon finom, úgyhogy ricottával  avagy túróval mindenképp készítsétek el. Mutatós, finom, csokoládés . . .  és nagyon egyszerűen elkészíthető. - a ricottás pedig még várat magára, de nem sokáig :) -

» HOZZÁVALÓK «
 Tészta : - 30 dkg liszt, 18 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg kakaópor, 2 tojássárga, csipet só, 1 - 2 ek hideg víz
Töltelék : - 50 dkg túró vagy ricotta, 15 dkg cukor, 1 tojássárga, 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg olvasztott vaj, 2 ek rum, 1 tk vaníliaaroma, 1 narancs reszelt héja

- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
- A töltelékhez, gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, végül beleforgatjuk az olvadt csokoládét is.
- A tészta 2 / 3 - ad részével kibélelünk egy piteformát és az alját villával megszurkáljuk.
- Simítsuk rá a csokis túrót, a megmaradt tésztából pedig rácsozzuk be a pitét.
- Előmelegített 180 °C - on, kb 35 percig süssük.
- Kihűtjük és porcukorral megszórva kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Kérlek, nézz be hozzám, meghívlak egy kis játékra:
    http://aranymorzsa.blogspot.hu/2014/01/jatek-ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés