,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 19., kedd

~ MORZSÁS EPERTORTA MARCIPÁNNAL ~




 Hát ez a süti elbírt volna még több epret is, de csak fél kg - ot vettem és gondoltam elég lesz hozzá, szinte lekvár állagú lett a sütés után. A tészta pedig a marcipántól  finom és szaftos. Díszítésként pedig, pirított mandulát szórtam a tetejére. 
Egyszerű és fantasztikus recept.

»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 22 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 12 dkg vaj, 10 dkg nyers marcipán, 1 tojás, 1 tk sütőpor, csipet só
Töltelék :  - 50 dkg eper, 1 ek kekszmorzsa
Morzsa : - 10 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 8 dkg hideg vaj
Továbbá : - 2 ek pirított, vagdalt mandula - elhagyható

  1. A lisztet, porcukrot, sütőport és a sót összevegyítjük, hozzáreszeljük a marcipánt, majd a vajjal összemorzsoljuk. A tojást hozzáadva gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  2. A sütőt bemelegítjük 180 °C - ra, egy 22 cm - es kapcsos tortaformának az alját és az oldalát sütőpapírral kibéleljük.. A tésztát a forma méretére nyújtjuk és belesimítjuk az aljára. Villával megszurkáljuk és 20 percig elősütjük.
  3. Amíg sül a tészta elkészítjük a morzsát, ehhez összeszitáljuk a lisztet a cukorral és az ujjbegyünkkel összemorzsoljuk a vajjal.
  4. Az elősült tésztát megszórjuk kekszmorzsával, kirakjuk felszeletelt eperrel és egyenletesen rászórjuk a morzsalékos tésztát. 
  5. Visszatesszük a sütőbe és kb 35 - 40 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése