,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. október 22., csütörtök

~ BAZSALIKOMOS ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES ~




 Folytatódik a Nutribullet teszt. 
Hoztam egy kis üde tavaszt ebben a cudar időben. A borsó és a bazsalikom igazán jó párosítás egy kevés lime lével megbolondítva és ennél krémesebb már nem is lehetne ez a leves. A Nutribullet ismét bizonyított.
»HOZZÁVALÓK«
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 35 dkg zsenge zöldborsó ( mirelit )
- kb 15 bazsalikomlevél
- 7 dl zöldségalaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 / 2 lime leve
- 1 ek vaj
- só, bors - szükség szerint

  1. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a borsót és pár percig pároljuk.
  2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a bazsalikomlevelet és az egészet puhára főzzük. Ízesítjük a citrom kifacsart levével, sóval és borssal.
  3. A levest beleöntjük a Nutribullet poharába és az egészet krémesre turmixoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése