,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 17., vasárnap

~ HALAS, DIÓS TÖLTÖTT HAGYMA ~



»HOZZÁVALÓK«
Töltelék :
- 1 doboz füstölt sportni
- 1 tojás
- 2 ek búzadara
- 3 ek parmezán
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 maréknyi pirított, durvára vágott dió
- só, bors
Továbbá :
- 5 - 6 nagy vöröshagyma
- 2 dl tejszín
  1. A halat lecsöpögtetjük  majd egy villával összetörjük és a többi hozzávalóval összekeverjük. Szükség szerit sóval, borssal ízesítjük.
  2. A megtisztított hagyma tetejéről és az aljáról levágunk egy keveset és a  közepét egy karalábévájóval kikaparjuk. A kivájt hagymákat kb 10 percig előpároljuk ( egy lábasba sós vizet öntünk, belehelyezzük a párolóbetétet, ráhelyezzük a hagymákat és lefedjük ) ezután megtöltjük  a halas töltelékkel, visszahelyezzük a tetejét és egy kivajazott hőálló tálba rakjuk.
  3. A kikapart hagymát kissé összeaprítjuk, összekeverjük a visszamaradt halas olajjal és a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk. A mártást a hagyma köré öntjük és fóliával letakarva 200°C - ra előmelegített sütőbe helyezzük, 20 percig sütjük majd a fóliát levéve addig sütjük amíg a hagyma teteje szépen megpirul.
  4. Pirított dióval összekevert gerslivel, vagy rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése