,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 29., péntek

~ CSOKOLÁDÉS - KRÉMSAJTOS CSIGAMUFFIN ~
















Ez a legfinomabb kakaós csiga azok közül, amit már készítettem. A tésztája is házilag készült ami igaz egy kicsit időigényes, de nagyon jól lehet vele dolgozni. Akár előző nap is elkészíthetjük, hiszen ezeknél a hajtogatott tésztáknál, jót tesz egy éjszakán át való pihentetés.



Segítség a hajtogatáshoz :
A felső képsor a szimpla, az alsó pedig a dupla hajtás.



»HOZZÁVALÓK«
Hajtogatott leveles tészta :
- 40 dkg liszt + 3 dkg
- 35 dkg vaj
- 1 tk só
- 35 ml olaj
- 2 tk ecet
- kb 2 dl jéghideg víz
Töltelék :
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 tábla étcsokoládé ( 100 g )

  1. A tésztához felkockázzuk a hideg vajtat és összedolgozzuk a 3 dkg liszttel. Ujjnyi vastag téglalap alakúra formázzuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
  2. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olajat és a kevés vízben elkevert ecetet, majd összedolgozzuk annyi vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük. 
  3. Ezután a tésztából kereszt irányba füleket húzunk, középre helyezzük a vajat és becsomagoljuk. A tésztát lisztes felületen kb 60 x 25 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és egy szimpla hajtást csinálunk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk és ismét téglalap alakúra nyújtjuk, majd egy dupla hajtást csinálunk. A tésztát becsomagoljuk és 1 órán keresztül  hűtőben pihentetjük.
  4. A pihentetés után a tésztát ismét kinyújtjuk, szimplán hajtjuk majd elfordítjuk és duplán is meghajtjuk. Becsomagoljuk és ismét hűtőben pihentetjük legalább 2 órán keresztül. 
  5. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd összedolgozzuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval. A tésztát kétfelé osztjuk, kb 40 x 30 cm  - es nagyságúra kinyújtjuk, megkenjük a csokoládés krémsajt felével és feltekerjük. 12 szeletre vágjuk és a kivajazott, lisztezett muffin sütőforma mélyedéseibe rakjuk. 200 °C - ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A másik rúddal is így járunk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése