,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 26., szombat

~ DIÓS HABCSÓKSZELET ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt, 5 dkg darált dió, 8 dkg porcukor, 15 dkg vaj, csipet só, 1 citrom reszelt héja. 1 kk sütőpor, 1 - 2 ek tejföl
Krém :
- 0 , 4  dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 tojássárgája
- 1 vaníliarúd magjai
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg puha vaj
Diós habcsók :
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tk étk. keményítő
- 8 dkg pirított dió

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre. Pihentetés után vegyük a tésztát kétfelé, nyújtsuk kb 20 x 30 cm - es lappá és vajazott, lisztezett tepsi hátán 180 °C - os sütőben süssük meg.
  2. A habcsók laphoz kezdjük el felverni a tojásfehérjét a sóval és amikor már félig felverődött kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, majd végül a keményítőt. Simítsuk a masszát egy sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm - es tepsibe, szórjuk meg a tetejét durvára vágott dióval és 110 °C - on süssük  / szárítsuk kb 1, 5 - órán keresztül. A sütőajtót támasszuk ki egy fakanállal és hagyjuk a habcsóklapot kihűlni.
  3. A krémhez kevés tejben keverjük simára a pudingport és a tojássárgáját. A maradék tejet forraljuk fel a vaníliamagokkal, majd öntsük hozzá a pudingos tejet és alacsony lángon, állandó keverés mellett főzzünk belőle sűrű krémet. Habosítsuk ki vajat a porcukorral, majd keverjük simára a pudinggal.
  4. Az egyik tésztalapra simítsuk rá a krém felét, fedjük be a másik lappal, erre kenjük rá a maradék krémet és helyezzük rá a diós habcsókot. Másnap szeleteljük.


1 megjegyzés:

  1. Itt a dió szezon! Nagyon guszta! Lehet a hétvégére meg is sütöm! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés