,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 19., szombat

~ TÚRÓS LINZER ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 8 dkg porcukor, 22 dkg vaj, csipet só, 1 mk sütőpor, 1 tojássárgája, 1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 50 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 - 2 ek dara, 3 tojás + 1 fehérje
Továbbá :
- baracklekvár ( kb 35 dkg )
- 1 tojás - a kenéshez

  1. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Ezután a tésztát két egyforma részre osztjuk és az egyik részt egy sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm - es tepsibe simítjuk. Villával megszurkáljuk és rákenünk kb 4 - 5 ek lekvárt.
  2.  A túrót krémesre keverjük a tojások sárgájával, a fele cukorral, ízesítjük vaníliás cukorral és citrom héjjal, majd hozzákeverjük a darát. 
  3. A tojásfehérjét a maradék cukorral és a sóval kemény habbá verjük és lazán összeforgatjuk a túrós masszával. Rásimítjuk a tésztára és 180 °C - os sütőben 10 percig elősütjük.
  4. A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a süteményt. Lekenjük a rácsokat  felvert tojással és visszatesszük a sütőbe kb 40 percre - legalábbis addig amíg a rácsok teteje szép aranyszínűre nem sül.
  5. A lekvárt betöltjük egy sima csővel ellátott habzsákba és kitöltjük vele a forró sütemény rácsainak közeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése