,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. október 20., csütörtök

~ BORZAS KATA



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, csipet só, 1 tk sütőpor
- 20 dkg vaj, 3 tojássárgája,1 citrom reszelt héja. kb 1 ek tejföl
- 2 ek kakaópor
Töltelék :
- 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, pár csepp citromlé, 15 dkg darált dió
- 4 ek baracklekvár
  1. A tészta hozzávalóit a kakapor kivételével összedolgozzuk, majd a kétfelé osztjuk és az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaóport. Mindkét tésztagombócot fóliába tekerjük a sárgát a hűtőbe, a kakaósat a mélyhűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A  tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a darált diót. 
  3. Egy tepsit ( 20 x 30 cm ) kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a sárga tésztát, villával megszurkáljuk, rákenjük a lekvárt, arra a dióhabot, majd a tetejére ráreszeljük - nagylyukú reszelőn - a tészta kakaós felét.
  4. 180 °C - os sütőben kb 30 - 35 percig sütjük.

1 megjegyzés: