,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. december 19., hétfő

~ KÓKUSZOS - CURRY BUNDÁS HARCSAFALATOK ~




Szeretjük a harcsát, szinte minden karácsonykor az asztalra kerül valamilyen formában és általában a rántott változat az, amit nálunk mindenki szeret. Készült már szezámmagos, kukoricapelyhes panírban és most kipróbáltam a kókuszos currys - t. Míg az előbbiekhez zsemlemorzsa is kellett, az utóbbihoz azonban csak a kókusz. A sütésnél vigyázzunk, mert hamar megéghet és inkább nagyobb szemű reszeléket használjunk az elkészítéshez.

»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg filézett harcsa, 1 bögre rizsliszt vagy liszt, 2 nagy tojás, kb 20 dkg  kókuszreszelék, 1 tk curry, só
Köret :
- párolt rizs, 1 fej lila hagyma, 1 - 2 db narancs, gránátalma, petrezselyem

  1. A halat vágjuk falatnyi darabokra és sózzuk be. Forgassuk lisztbe, tojásba és a curryvel elkevert kókuszreszelékbe. Forró, bő olajban süssük aranybarnára.
  2. A körethez, kevés olajon fonnyasszuk meg a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt narancsot és főzzük 1 percig majd keverjük a párolt rizshez. Szórjuk meg petrezselyemmel, gránátalmamaggal és adjuk a rántott hal mellé köretként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése