,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. január 17., kedd

~ CSOKOLÁDÉS MAZSOLÁS RICOTTAFÁNK ~




»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg ricotta
- 3 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 5 dkg rumban ázott mazsola
- 5 dkg apróra vágott étcsokoládé
- 1 narancs reszelt héja
- 18 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- fél dl joghurt

  • A ricottát  simára keverjük a tojással, a joghurttal, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát, a csokoládét és ízesítjük vaníliával ill. narancshéjjal.
  • A masszát összeforgatjuk a sütőporral elkevert liszttel és két evőkanál segítségével halmokat rakunk belőle a forró olajba, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • A fánkokat papírtörlőre szedjük és porcukorba forgatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése