,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. január 9., hétfő

~ HÁZI RAVIOLI PARMEZÁNOS BURGONYA TÖLTELÉKKEL ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás, 1 mk só, kb 20 dkg liszt
Töltelék :
- 20 dkg burgonya, 3 ek parmezán, 1 tojássárgája, só, bors
továbbá : 
- 1 ek vaj, pár db zsályalevél, baconszalonna

  1. A tésztához összegyúrjuk a tojásokat és a sót annyi liszttel amennyit felvesz a tojás, majd letakarva szobahőmérsékleten pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A  burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  3. A tésztát tésztanyújtó géppel 2 mm - es vastagságúra kinyújtjuk, a töltelékből diónyi gombócokat formázunk és elhelyezzük a tésztacsík alsó felén egymástól kb 6 - 7 cm - es távolságra, majd ráhajtjuk az üresen hagyott tésztarészt. A töltelék körül kinyomkodjuk a levegőt és egy hullámos szélű linzerkiszúróval ( 6 - 7 Ø  ) kiszaggatjuk.
  4. A raviolikat lobogó sós vízben kb 2 - 3 perc alatt kifőzzük.
  5. Egy serpenyőben vajat hevítünk, átpirítjuk rajta a felaprított zsályát és összeforgatjuk a raviolival. Sült baconnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése