,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. július 9., vasárnap

~ FEHÉRCSOKOLÁDÉS CITROMOS DESSZERT ~


A Mindmegette.hu receptversenyén  a harmadik helyezést kapott desszertet készítettem el, kicsit átalakítva és diétás változatban. Elképesztően finom, sütés nélküli kanalazgatnivaló. 

»HOZZÁVALÓK« 2 személyre
Kekszes alap 
- 9 dkg Detki cukormentes omlós keksz ( kakaós )
- 3 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 2 citrom leve 
- 1 citrom reszelt héja
- 50 ml limoncello likőr
- 1 dl víz
-kb 1 tk folyékony édesítő - vagy ízlés szerint cukor
- 4 dkg étk. keményítő
- 50 g fehércsokoládé
Díszítés :
- 1 dl tejszín
- 12 , 5 dkg mascarpone
- párcsepp folyékony édesítő 

- kekszmorzsa


  • A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk a mini tortagyűrű aljába.
  • A likőrt a citromlével felforraljuk, hozzáadjuk a vízben simára kevert keményítőt és sűrű krémmé főzzük. Még forrón belekeverjük a csokoládét, majd ízesítjük citromhéjjal és édesítővel. A krémet eloszlatjuk a kekszes alapon és hűtőbe tesszük dermedni.
  • Ha a krém már megdermedt, a sütit késsel körbevágjuk és kiemeljük a formából.
  • A habbá vert tejszínt összeforgatjuk a krémsajttal, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, habrózsákat nyomunk a citromos krém tetejére és megszórjuk kekszmorzsával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése