,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. szeptember 16., szombat

~ DIÓS GUBAFELFÚJT ~




»HOZZÁVALÓK«
- 5 db szikkadt kifli
- 4 dl tej
- 3 tojássárgája
- 3 ek xilit vagy cukor
- 15 dkg darált dió 
- 1 kk vaníliakivonat
Pudinghoz :
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek xilit
tetejére :
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 1 ek porrá őrölt xilit
- 1 ek étk. keményítő

  • Egy kb 24 x 24 cm - es sütőtálat vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőt melegítsük elő 170 °C - ra.
  • A kifliket karikázzuk fel és tegyük egy nagyobb tálba. Készítsük el a pudingot. A tejet a tojássárgájával, az édesítővel, a vaníliával keverjük össze és öntsük rá a kiflire. Azután szórjuk rá a diót és kanalazzuk rá a pudingot. Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd halmozzuk a sütőtálba. 
  • A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd félidőben szórjuk hozzá a cukrot és a keményítőt, majd verjük fényes, masszív habbá. A habot simítsuk a kiflire és süssük kb 20 percig. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése